2014. május 31., szombat

A tavasz legjei #1

Nemsokára énekelhetjük, hogy "Itt a nyár, napsugár, nincsen semmi gondom...". Magamból kiindulva gondolom, már mindenki várja a nyarat, a suli végét. Úgyhogy itt az ideje, hogy egy kis leltárral lezárjuk a tavaszt. Összesen 23 könyvet olvastam, ide kattintva megnézhetitek.

A tavasz legjobb könyve
                                            Sarah Dessen: Tökéletes
Jason tökéletes. A zárkózott, maximalista Macy is az akar lenni, ezért jár a fiúval. De létezik-e tökéletes ember, és egyáltalán jó-e hibátlannak lenni? Macy sokáig úgy érzi, a válasz igen. Ezen a nyáron azonban megismerkedik egy egyáltalán nem tökéletes csapattal: a Wish partiszervíz fiatal munkatársaival. Ez a barátság és az új szerelem a büntetett előéletű, de jóravaló és művészi hajlammal megáldott Wesszel felszabadítja, boldogabbá teszi, s átértékelteti a lánnyal egész addigi életét, kapcsolatát „tökéletes” édesanyjával. Végre elkezdheti feldolgozni imádott apja halálát is, amiért alaptalanul felelősnek érzi magát.

Elég szoros volt a verseny, a másik könyv az Elválaszt az idő volt, ezek között vacilláltam. De végül Dessen könyve nyert, mert annyira imádtam, és annyira hatással volt rám, és annyira el kéne olvasnia mindenkinek, és további ömlengés itt.

A tavasz legszebb borítója
                                           Lauren DeStefano: Hervadás 
Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb amerikai ifjúsági regénye. Akarnád pontosan tudni, mikor fogsz meghalni? Egy balul sikerült tudományos kísérlet miatt a világot élő időzített bombák népesítik be: a férfiak csak huszonöt, a nők pedig csupán húsz évig élnek. Genetikusok keresik az ellenszert, hogy az emberi faj újra erőre kapjon. Mindenközben a világon eluralkodik a szegénység és a bűnözés, gyerekek milliói maradnak árván, serdülő lányokat rabolnak és adnak el, hogy többnejű házasságban utódokat szüljenek. A tizenhat éves Rhine-nak már csak négy éve van hátra, amikor ő is erre a sorsa jut. Noha a kiváltságosok jómódú világába csöppen, és férje, Linden őszintén szereti, egyre csak a szökés jár a fejében. A varázslatos gazdagság közepette Rhine lassan ráébred, hogy a csillogó látszat mögött a valóság ridegebb, mint hitte volna. Miközben a génvírus miatt egyre fenyegetőbben közeledik Linden éveinek vége, Rhine bizalmas barátra talál, akinek segítségével talán esélye lehet a menekülésre. De vajon a káoszba süllyedő világban csakugyan lehetséges a szabadság?

Itt is több esélyes is volt, de ez a könyv egyszerűen tömör gyönyör. Csak dicséret illeti a kiadót, nagyon igényes, szép munka, nem csak a borító, hanem az egész könyv. Egész nap el tudtam volna nézegetni. A tartalom is nagyon tetszett, érdekes disztópia volt, nem csak a borító miatt ajánlom.

A tavasz legrosszabb könyve
                            J. Sterling: The Perfect Game – A hibátlan játék
Nem így és nem ezt akarták.
És mégis…
Két fiatal, Cassie Andrews és Jack Carter kezdi meg tanulmányait a főiskolai előkészítőn. Amikor Cassie megismeri az emelkedő csillagú baseballreménységet, Jacket, határozott szándéka, hogy nagy ívben elkerüli ezt a beképzelt fölényes alakot. Ám Jack egészen másképp képzeli: randizni akar a lánnyal.
Mindketten sérült lelkűek, tele bizalmatlansággal, félnek kitárulkozni a másik (és önmaguk) előtt, és így vágnak bele ebbe az érzelmi utazásba, amely a szerelemről és a megbocsátásról szól. De a hosszú út végén talán meg lehet ragasztgatni az összetört szíveket…
Mert az élet néha durva és kegyetlen, mielőtt gyönyörűvé válna…

Olvastam más könyveket is, amik nem voltak olyan kiemelkedőek, de azok nem idegesítettek fel. Ez a könyv viszont nagyon felhúzott, szóval egyértelműen ez érdemli ezt a címet. Bővebb szitkozódásért katt ide.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése