2014. március 1., szombat

A tél legjei #1

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nem különösebben szeretem a telet. Mármint, a karácsonyig szeretem, meg addig a hó is rendben van, de utána én már jó időt akarok. Azonnal! :) Úgyhogy örülök, hogy végre vége a télnek. Remélhetőleg az időjárás szerint is tavasz lesz, mert nagyon szeretem ezt az évszakot. Bár az utóbbi években nem igazán érezhettük az általam kedvelt fokozatos felmelegedést és környezetváltozást. Na de majd idén! :) De amíg a jó időre várunk, addig meghoztam a téli olvasmányaimat. 18 könyvet olvastam, aki látni szeretné a listát, kattintson ide.

A tél legjobb könyve
                             Marie Lu: Prodigy – Született tehetség 
Miután sikerül megszökniük a Köztársaság hadseregének Los Angeles-i erődítményéből, June és Day megérkezik Vegasba, és ekkor megtörténik, amire senki sem számított: az Első Polgár meghal, és a fia, Anden veszi át a helyét. Miközben a Köztársaság egyre közelebb sodródik a káoszhoz, hőseink csatlakoznak a lázadó Patriótákhoz, akik segítenének Daynek megmenteni az öccsét, és átjuttatnák őket a Kolóniákba. Cserébe egyetlen dolgot kérnek: June és Day ölje meg az új Elsőt.
Esélyt kapnak rá, hogy megváltoztassák a nemzet sorsát, hogy hangot adjanak a túl rég óta hallgatásra kényszerített nép óhajának.
Ám June hamarosan rájön, hogy az új Első Polgár egyáltalán nem olyan, mint az apja volt. Így hát döntenie kell. Mert mi van, ha Anden valami újnak a kezdete? Mi van, ha a forradalom többről szól, mint veszteségről és bosszúról, haragról és vérről? Mi van, ha a Patrióták tévednek?

Nem csináltam róla bejegyzést, amit most már bánok, de annyit elmondhatok: imádtam! Az első rész, a Legenda is jó volt, de ez egész egyszerűen briliáns. Pörgős cselekmény, hihetetlen finomsággal kidolgozott kapcsolatok, remek karakterekkel kiegészítve. Nagyon ajánlom ezt a sorozatot mindenkinek. Bár nehéz volt ezt az egyet kiválasztanom, mert volt még néhány kedvenc könyvem...

A tél legszebb borítója
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté és Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna

Nem tudtam dönteni, mindkét borító csodaszép szerintem. A Vérbe öltözött Annáról itt olvashatjátok a véleményemet.
Vihar szeli ketté
A tizenhét éves Vane Westonnak fogalma sincs arról, hogyan élte túl tíz éve a pusztító tornádót, amely megölte a szüleit. Azt sem tudja, hogy a gyönyörű, sötét hajú lány, aki a vihar óta minden éjjel felkavarja álmait, vajon valóban létezik-e. Csak reménykedik benne.
A lány létezik, de nem ember. A tizenhét éves Audra szilf, egy levegőelementál, aki képes kommunikálni a széllel. Ezenkívül őrző – Vane őrzője –, és esküt tett, hogy bármi áron megvédi a fiút. Még ha a saját életét kell is feláldoznia.
Miután egy meggondolatlan lépés elárulja hollétüket az ellenségnek, aki mindkettőjük családját meggyilkolta, Audra kénytelen emlékeztetni Vane-t a származására. Tudásával együtt azonban Vane egy olyan emléket is felidéz, amelyet Audra mindenképp feledtetne vele. A legnagyobb veszélyt pedig még csak nem is az egyre közeledő harcosok jelentik, hanem a kettejük között fellángoló, tiltott szerelem.

A tél legrosszabb könyve
                      Beth Reekles: Kissing Booth – Csókot vegyenek!
Egyetlen csók… mégis mindent fenekestől felforgat…
Amikor az iskola Tavaszi Karneválján Elle csóksátrat nyit, úgy hozza a sors, hogy az ajka összeforr Noah-éval, és ettől Elle élete fenekestől felfordul. Románcuk azonban korántsem mesébe illő, és Elle joggal tart attól, hogy előbb-utóbb összetörik a szívét… Vajon elnyeri végül Elle a boldogságát?
„Stephenie Mayer 17 éves utódja” – velvet.hu
A Kissing Booth a legnagyobb szenzáció a Wattpad-en: eddig 19 millióan olvasták, és 40 ezren szóltak hozzá. A könyv elnyerte a legnépszerűbb tiniregénynek járó Watty Award-díjat.

Nem hiszem, hogy az okot ennél jobban ki kell fejtenem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése