2014. február 2., vasárnap

Filmek, amiket látnom kell

Gyűlnek a filmek a várólistán, ideje egybe gyűjteni őket. Szóval lássuk, mely filmekre kell a zsebpénzemet gyűjtögetnem. :)

Endless love- Végtelen szerelem
Magyar bemutató: 2014. február 13
Műfaj: Romantikus, Dráma
Főszereplők: Gabriella Wilde, Alex Pettyfer, Bruce Greenwood, Robert Patrick, Emma Rigby, Patrick Johnson
Könyv, amin alapul: Scott Spencer: Endless Love
Rövid tartalom: A Végtelen szerelem Alex Pettyfer (Magic Mike) és Gabriella Wilde (A három testőr) főszereplésével egy gazdag lány és egy karizmatikus fiú története, akik azonnal heves vonzalmat éreznek egymás iránt, és az ebből fakadó szerelmi szenvedély annál hevesebben lángol fel, minél jobban megpróbálják szétválasztani egymástól a fiatalokat a szüleik.

MUSZÁJ ezt megnéznem, az egyik főszereplő Alex Pettyfer!! *fangirl-sikoly* Jó, tudom, a sztori kicsit klisés, meg tipikus gazdag kislány-szegény fiú szerelmi történetnek hangzik, de néha ilyenekre is szükségünk van. Nekem legalábbis! :) Meg persze Alex Pettyfer játszik benne. Vagy ezt már mondtam? :) Mindegy, azért szerintem érdemes megnézni!


Divergent- A beavatott
Magyar bemutató: 2014. március 20.
Műfaj: Sci-fi, Akció
Főszereplők: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet, Zoë Kravitz, Ashley Judd, Tony Goldwyn
Könyv, amin alapul: Veronica Roth: A Beavatott
Rövid tartalom: Beatrice Prior (Shailene Woodley) a nem túl távoli Chicagoban él, ahol a társadalom öt csoportra tagolódik, melynek mindegyike egy-egy erény kiművelését írja elő tagjai számára. A csoportok célja, hogy az emberekből kiirtsák azokat a tulajdonságokat, amik előidézhetnek egy újabb konfliktust. Az év egy bizonyos napján a 16 éveseknek el kell dönteniük, hova akarnak tartozni: a Bátrakhoz, az Őszintékhez, az Önfeláldozókhoz, a Barátságosakhoz, vagy a Műveltekhez. Egyetlen döntés, amely örökre megváltoztathatja sorsukat.
Beatrice a vizsga során szembesül különleges képességével: az Elfajzottak közé tartozik, akik egyetlen csoportba sem sorolhatóak. Egy szabályok uralta világban azonban ez a legveszélyesebb dolog, ami egy fiatallal történhet: ha kitudódik, az egyet jelent a halállal. A több hetes beavatása során számos félelmével, gyengeségével kell szembesülnie a fiatal lánynak, miközben titkolnia kell valódi kilétét. Amikor rájön, hogy az Elfajzottakat végleg ki akarják iktatni, olyan tettre szánja el magát, amely mindenki számára meglepetést okoz.

Nagyon szerettem a könyvet, ezért kíváncsi vagyok a filmre. Be kell valljam, amikor megtudtam, hogy Theo James alakítja Négyest, nem örültem neki, nem így képzeltem el. De azóta láttam az előzetes, és azt kell mondjam, ebből még bármi jó kisülhet. Remélem, nem rontják el és egy jó könyvadaptációt fogunk kapni!

Vampire Academy -Vámpírakadémia 
Magyar bemutató: 2013. március 6.
Műfaj: Fantasy
Főszereplők: Zoey Deutch, Lucy Fry, Danila Kozlovsky, Gabriel Byrne, Sarah Hyland, Joely Richardson, Cameron Monaghan, Sami Gayle, Claire Foy
Könyv, amin alapul: Richelle Mead: Vámpírakadémia
Rövid tartalom:  A félvámpír Rose (Zoey Deutch) feladata, hogy megvédje a barátnőjét a Moroi hercegnőt Lissa (Lucy Fry). Ezért megszöknek a vámpír akadémiáról, ahol harcolni tanultak. Az emberi világban őrök által vezetett Dimitri Belikov (Danila Kozlovskij) megtalálja őket, és vissza viszi az iskolába. Újra megpróbálna beolvadni az iskolai környezetbe, de a veszély, amely elől menekültek két évvel ezelőtt, még mindig leselkedik rájuk...


Régóta el akarom olvasni a könyveket, de valahogy soha nem volt időm. Na, majd most! :) A film előtt mindenképpen elolvasom, aztán megnézem. Érdekes történetnek hangzik, bár olvastam néhány kommentet, hogy a rajongók nincsenek annyira megelégedve az előzetessel. Majd meglátjuk.

Maleficent-Demóna 
Magyar bemutató: 2014. június 5.
Műfaj: Akció, Fantasy, Kaland,
Főszereplők: Angelina Jolie, Juno Temple, Elle Fanning, Sam Riley
Rövid tartalom: Demona (Angelina Jolie) egykor gyönyörű és tiszta szívű fiatal lány volt, aki egy erdőkkel körülvett, békés királyságban élt, és a birodalom egyik legféltebb védelmezőjeként ismerték. Egy nap azonban egy kegyetlen árulás áldozatává vált, és a tett következtében elkezdett kővé dermedni a szíve. Bosszúra szomjazva Demona csatát vívott a királlyal, majd elátkozta annak újszülöttjét, Aurorát (Elle Fanning). Ahogy a gyermek növekedett, Demona rájött, hogy Aurora a kulcs a birodalom békéjéhez, és talán saját boldogságához is…

Megint a meséknél tartunk! :) Na jó, ez nem is annyira mese, csak félig. Szeretem a mesefeldolgozásokat, és különösen szeretem a "gonosz" szemszögéből látni a történetet. Mert így lesz teljes a mese, ha mindkét oldalát látjuk. Szóval, lássuk!

The fault in our stars- Csillagainkban a hiba
Magyar bemutató: 2014. június 6
Főszereplők: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Willem Dafoe, Nat Wolff, Laura Dern, Sam Trammell, Mike Birbiglia, Emily Peachey.
Könyv, amin alapul: John Green: Csillagainkban a hiba
Rövid tartalom: Hazel rákkal küzd, azonban a doktorok jósolnak még neki pár évet, hála azoknak a csodagyógyszereknek, amiket szed. Nem várt fordulat következik be, amikor is megismerkedik a tökéletes Augustus Watersszel. A sors azonban közbevág.

Egy posztban már kifejtettem, hogy mennyire szeretem a könyvet, szóval nem kérdés, hogy a filmet is megnézem! Az előzetes nagyon tetszik, nekem úgy tűnik, egy könyvhű adaptációt fogunk kapni. Csak arra kell ügyelnem, hogy elég zsepit vigyek a moziba...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése