2016. október 3., hétfő

#ManCrushMonday #1

A #ManCrushMonday hashtag gyakran használatos a közzöségi oldalakon, például Twitteren vagy Instagramon. Nagyon egyszerű a lényege: aktuális pasi-rajongásunkat kell megosztani, hétfőn. Ez a hashtag adta az ötletet egy új rovathoz, amelyben a kedvenc könyves/filmes/sorozatos fiú szereplőimet mutatom be nektek, értelemszerűen hétfőn. :) Ez az első ilyen poszt, szóval még kicsit tesztelős, lehet, hogy később jönnek még szempontok, és persze a SPOILER veszély fennáll.


Név: Daniel Altan Wing (Day)
Könyv: Marie Lu: Legenda-trilógia
Faj: ember
Életkor: 15 (Legenda)
Kedvenc idézet tőle: "– Minden nap azt jelenti, hogy újabb huszonnégy órányi lehetőséged van. Minden nap azt jelenti, hogy megint megtörténhet bármi. A pillanatnak élsz, és meghalhatsz egy szempillantás alatt, ezért aztán épp elég, ha egyszerre csak egy nappal törődsz. (...) Próbálsz a fényben járni."
Kedvenc idézet róla: "Day, a fiú az utcákról, akinek nincs semmije, csak a ruhája, amit visel, és a tekintetében izzó meggyőződés. A szívem az övé. Maga a szépség, kívül és belül. Ezüst fénysugár a sötétségben. Ő az én világosságom." (June)


A Legendában Day az első megjelenésével megvett kilóra. Emlékszem, nem vártam sokat ettől a könyvtől ezért volt akkora meglepetés, hogy az egyik kedvenc könyvem lett. És ez nagy részben köszönhető Day-nek. Day karaktere minden, ami egy fiú főszereplő lenni szeretne. Igaz, még mindig nem tudom teljesen elfogadni, hogy az első könyvben még csak 15 éves, mert annyival érettebb. Persze az utolsó rész fényében van értelme, hogy ilyen fiatal volt, de azért akkor is. Dayt azért szerettem annyira, mert nagyon okos és ravasz, annak ellenére, hogy egy bűnözőként indul, nem egy rosszfiú, mindvégig hűséges az elveihez, a családjához. Bár nem szerettem, amikor June-nel szakítottak, de kellett az oda. Ez mutatja, hogy Day, bármennyire is szereti June, végig hűséges volt a családjához, és nem tudta olyan könnyen elfelejteni, ami történt. És bár összetörte a szívem az írónő, de ez így volt jó. A másik nagyon jó dolog, hogy Day karaktere nagyon reális. Nem tökéletes álompasi, hanem olyan álompasi, aki felvállalja a hibáit és annak következményeit. Dayt nem lehet nem szeretni, mert minden ellenére, amin keresztül ment, mégis megmaradt az a tisztalelkű, jó ember, aki volt, még akkor is, amikor "bűnöző" volt. Amit June mond róla (fentebb) tökéletesen összefoglalja Day egész lényét. Nem tudom, hogy lehet ilyen tökéletes karaktert alkotni, de Marie Lu-nak sikerült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése